Saturday, February 7, 2015

Ką nuveikė euras paskolų rinkoje?

Įvedus eurą daug kas turėjo pasikeisti, tačiau ar iš tiesų pasikeitė? Greitųjų kreditų rinkoje pasikeitimų tikrai buvo, o vienas pagrindinių - padidėjusios paskolų sumos. Nuo š. m. sausio 1 d. daugelyje bendrovių galima pasiskolinti kur kas daugiau. Kai kurios jų ne tik į gražią pusę suapvalino paskolų sumas, bet jas padidino 1, 2 ar net kelis kartus. Tad jei anksčiau bendrovės siūlo maždaug po 750 Lt paskolų, tai dauguma jų dabar siūlo skolintis ir 1000 eurų.
Tuo tarpu įmokos išliko nepakitę, kadangi ir branginti nebebuvo kur - dauguma kreditų bendrovių buvo nustatę tokias palūkanas, kurios buvo prie pat Lietuvos įstatymais apibrėžtų ribų. Tuo tarpu kai kurios kreditų bendrovės net sumažino kai kurių įkainių dydį. Ypač bendrovių klientus džiugina sumažinti administravimo ar sutarties sudarymo mokesčių dydžiai. Tuo tarpu galima rasti bendrovių, kurios pasinaudojo pasikeitusia situacija ir nauja valiuta bei pakeitė įmokų dydžius savo, o ne klientų naudai.
Visgi, ryškesnių perversmų, lūžio rinkoje ar bendrovių politikoje nesimato, bent jau kol kas. Gal kiek aprimęs skolinimasis iššauks daugiau naujų akcijų ir specialiųjų bendrovių pasiūlymų, tačiau tikėtis stebuklų nereikėtų, bent jau žvelgiant į praeitų metų Latvijos situacija (Latvija eurą įsivedė 2014 metais, o paskolų ir greitųjų kreditų rinka yra labai panaši kaip ir Lietuvoje, veikia daug bendrovių, kurios filialus turi abiejose šalyse).
Nepaisant naujos valiutos, vizualiai mažesnių skaičių, gerai įvertinkite savo situaciją ir toliau skolinkitės atsakingai.

No comments:

Post a Comment